INGYENES SZÁLLÍTÁS 70.000 FT FELETT

Ideális kutyafekhely a kánikulában

Ideális kutyafekhely a kánikulában

A rekkenő hőhullámok korát éljük, és ha hinni lehet a szakembereknek, a java még csak most jön. A tomboló nyár természetesen remek hír a strandolóknak, négylábú barátainkat azonban igencsak megviselheti a 35-40 fokos hőség. Gazdiként sokat tehetünk a kényelmükért: a folyamatos friss víz fontosságát talán nem kell hangsúlyozni, lényeges azonban a megfelelő fekhely kialakítása is, ahol a kutyus védelmet lelhet a napsugarak ellen.

Szabadban tartott blökik esetén

A kertben több opció áll rendelkezésünkre, hogy kedvencünknek megfelelő menedéket alakítsunk ki. Egy fa alatt remek hely lehet a fekhelynek, arra azonban ügyeljünk, hogy a nap elől minden órában védve legyen a kiszemelt terület. Szintén jó döntés lehet a terasz hűvös járólapján helyet csinálni az ebnek, ahogy a szuterén is szóba jöhet, amennyiben a ki-be járkálás megoldott.

Lakásban tartott kutyusok esetén

Odabenn már nehezebb dolgunk van, hacsak nincs olyan szerencsénk, hogy a lakásunk hűvös marad még a legmelegebb napokon is. Ha ez nincs így, akkor is vannak lehetőségeink: akárcsak mi, emberek, a kutyák is élvezik a ventilátor nyújtotta hűs fuvallattokat, klíma esetén azonban ügyeljünk arra, hogy ne vegyük túl alacsonyra a hőmérsékletet. Ha van otthon kutyafekhelyünk, célszerű lehet egy nedves törölközőt tenni az aljára, így a családi kedvenc könnyedén lehűtheti magát.

Mindkét esetben igaz, hogy egy-egy hűsítő zuhannyal könnyebben elviselhetővé tehetjük kutyusunk számára a tikkasztó időjárást, a hétvégén vagy esténként pedig jó öltet beiktatni egy kis fürdőzést a tónál. Ha pedig kutyapárnán alszik a kis kedvenc, a nyárra érdemes beszerezni egy olyan darabot, mely hűvösebb anyagból készült.